98% ДЕЦА БЕЗ БЪДЕЩЕ?

Много често ни питат какъв точно ни е проблемът.

Веднага отговаряме:

 

ПРОБЛЕМЪТ Е, ЧЕ БЪЛГАРСКИТЕ УЧИЛИЩА

БЪЛВАТ ПОКОЛЕНИЯ МЛАДИ ХОРА,

ОБРЕЧЕНИ НА НЕУСПЕХ В БЪДЕЩЕ.

Не ни вярвате?

Доказателствата са неоспорими:

98% от българските ученици имат ниски или никакви умения за решаване на сложни проблеми, работейки в екип (PISA, 2015 г.)

 

 

 

Нека го повторим пак, защото е жизненоважно:

 

 

 

Само двама на всеки 100 ученика в България могат ефективно да работят в екип и да решават сложни проблеми.

И ТОВА Е УЖАСЯВАЩО!

БЪЛГАРСКИТЕ ДЕЦА НЯМАТ УМЕНИЯ ЗА УСПЕХ В БЪДЕЩЕ

КАКВО БЪДЕЩЕ МИСЛИМ, ЧЕ ГИ ОЧАКВА?

Комплексните проблеми изискват комплексни решения.

 

Ние вярваме, че основната цел на образованието е да подготви младите хора за живота – а това значи да ги научи не само да зазубрят (вече остарели) факти , а да им даде умения, които са непреходни и винаги ще им помагат.

 

Нашият отговор на този изключително сериозен проблем се нарича Академия Мини Машини и включва цялостно образователно решение от три мащабни компонента:

БЕЗПЛАТНА ОНЛАЙН ПЛАТФОРМА
С помощта на международен отбор специалисти създадохме първата в света онлайн платформа с видео уроци за ключови умения, заснети като истински сериал. Тя е и винаги ще остане безплатна за всеки ученик и студент. Влезте в платформата тук.

ОБУЧИТЕЛНИ СЪБИТИЯ
Организираме различни обучителни събития в цяла България, които вдъхновяват стотици млади хора да развиват ключови умения за успех в бъдеще. Включете се в някое от събитията или поканете екипа ни да участва във ваше събитие.

УЧИЛИЩНИ ПРОГРАМИ
Работим в близко сътрудничество с много български училища, обучаваме учители как да развиват ключови умения, докато преподават своите предмети, и разработваме цялостни училищни програми за умения на бъдещето. Ако искате и във вашето училище да има Мини Машини, вижте повече тук.